Kakao torta od palente

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kakao torta od palente
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kakao tortu od palente.

Palenta svim kolačima daje domaći i starinski šarm. Nisu o tome vjerojatno prije razmišljale domaćice koje su je koristile jer drugoga nije bilo, ali sad je definitivno tako. Poklonite si ovom tortom dakle malo mirisa i okusa prošlih vremena...

Kakao torta od palente - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kakao tortu od palente. - palenta (instant), mlijeko, šećer, maslac, limun, kakao (u prahu), cimet (u prahu), marelice iz konzerve, slatko vrhnje, jaje, aroma vanilije, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo jednaku količinu vode, a kada zavrije dodamo 120 g šećera, maslac, kakao u prahu, ½ žličice naribane limunove korice, cimet u prahu, pričekamo da se maslac rastopi, promiješamo, a kada tekućina ponovo zavrije i nestanu grudice, postepeno i uz stalno miješanje dodamo palentu, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu maknemo s vatre, premjestimo u vatrostalnu posudu koju smo malo navlažili vodom, a po površini rasporedimo marelice, prerezanom stranom prema dolje. ; Zatim u zdjelicu sa žumanjcima ulijemo slatko vrhnje, dodamo aromu vanilije, dobro izmiješamo i prelijemo po marelicama. ; Potom marelice posipamo preostalim šećerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 30-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac ulijemo mlijeko, dodamo jednaku količinu vode, a kada zavrije dodamo 120 g šećera, maslac, kakao u prahu, ½ žličice naribane limunove korice, cimet u prahu, pričekamo da se maslac rastopi, promiješamo, a kada tekućina ponovo zavrije i nestanu grudice, postepeno i uz stalno miješanje dodamo palentu, te kuhamo po uputama na pakiranju.
  2. Gotovu palentu maknemo s vatre, premjestimo u vatrostalnu posudu koju smo malo navlažili vodom, a po površini rasporedimo marelice, prerezanom stranom prema dolje.
  3. Zatim u zdjelicu sa žumanjcima ulijemo slatko vrhnje, dodamo aromu vanilije, dobro izmiješamo i prelijemo po marelicama.
  4. Potom marelice posipamo preostalim šećerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 30-ak minuta.
  5. Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: