- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kakao torta od palente
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kakao tortu od palente.
Palenta svim kolačima daje domaći i starinski šarm. Nisu o tome vjerojatno prije razmišljale domaćice koje su je koristile jer drugoga nije bilo, ali sad je definitivno tako. Poklonite si ovom tortom dakle malo mirisa i okusa prošlih vremena...
Kakao torta od palente - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kakao tortu od palente. - palenta (instant), mlijeko, šećer, maslac, limun, kakao (u prahu), cimet (u prahu), marelice iz konzerve, slatko vrhnje, jaje, aroma vanilije, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo jednaku količinu vode, a kada zavrije dodamo 120 g šećera, maslac, kakao u prahu, ½ žličice naribane limunove korice, cimet u prahu, pričekamo da se maslac rastopi, promiješamo, a kada tekućina ponovo zavrije i nestanu grudice, postepeno i uz stalno miješanje dodamo palentu, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu maknemo s vatre, premjestimo u vatrostalnu posudu koju smo malo navlažili vodom, a po površini rasporedimo marelice, prerezanom stranom prema dolje. ; Zatim u zdjelicu sa žumanjcima ulijemo slatko vrhnje, dodamo aromu vanilije, dobro izmiješamo i prelijemo po marelicama. ; Potom marelice posipamo preostalim šećerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 30-ak minuta. ; Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- palenta, 400 g instant
- mlijeko, 1.8 l
- šećer, 130 g
- maslac, 40 g
- limun, 1
- kakao, 10 g u prahu
- cimet, 1/2 žličice u prahu
- kompot od marelica, 400 g
- slatko vrhnje, 100 ml
- jaja, 2
- aroma vanilije, 4 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo mlijeko, dodamo jednaku količinu vode, a kada zavrije dodamo 120 g šećera, maslac, kakao u prahu, ½ žličice naribane limunove korice, cimet u prahu, pričekamo da se maslac rastopi, promiješamo, a kada tekućina ponovo zavrije i nestanu grudice, postepeno i uz stalno miješanje dodamo palentu, te kuhamo po uputama na pakiranju.
- Gotovu palentu maknemo s vatre, premjestimo u vatrostalnu posudu koju smo malo navlažili vodom, a po površini rasporedimo marelice, prerezanom stranom prema dolje.
- Zatim u zdjelicu sa žumanjcima ulijemo slatko vrhnje, dodamo aromu vanilije, dobro izmiješamo i prelijemo po marelicama.
- Potom marelice posipamo preostalim šećerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 30-ak minuta.
- Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |