Kalja na mostarski način

  • 90 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kalja na mostarski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kalju na mostarski način.

Ima više načina pripreme kalje, a mi smo se odlučili na „mostarski način“. Fino, ukusno i nadasve zdravo jelo, koje bi trebalo pripremati što češće.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Janjetinu narežemo na komade, glavicu kupusa na 6 jednakih dijelova, luk i češnjak nasjeckamo, mrkvu narežemo na kolutiće, a paprike na kockice.
  2. U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo komade mesa i pržimo ih sa svih strana 10-ak minuta.
  3. Zatim dodamo sjeckani luk, narezanu papriku i mrkvu, posolimo, ulijemo 250 ml vode, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 5-6 minuta dodamo povrtni začin, narezan kupus, ulijemo 750 ml vode, poklopimo lonac i kuhamo na laganoj vatri 60-ak minuta.
  5. Potom u zdjelicu stavimo koncentrat rajčice, ulijemo 100 ml vode, dodamo sjeckani češnjak i izmiješamo sastojke.
  6. Dobivenu mješavinu ulijemo u lonac, protresemo ga i ostavimo da kuha još dvije-tri minute.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: