Kamenice na tri načina

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kamenice na tri načina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježe kamenice, gratinirane kamenice te kamenice omotane pršutom.

Ako niste znali, kamenice su zauzele prvo mjesto na listi afrodizijaka. Obično se jedu sirove i moraju biti apsolutno svježe. A kakvi vas još novi okusi očekuju kada ih se omota u pršut i gratinira, možete probati ako spremite ovo luksuzno jelo.

Kamenice na tri načina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježe kamenice, gratinirane kamenice te kamenice omotane pršutom. - kamenice (svježih), limun, pršut, jaje, glatko brašno, kukuruzno brašno, zelena salata, maslinovo ulje, sol i papar, Za umak ugrijemo malo maslinovog ulja na tavi, dodamo glatko brašno, zalijemo sa mlijekom, dodamo sol i papar i miješamo. ; Kada se umak zgusne dodamo jedno cijelo jaje i sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu, a se ohladi. ; Sada otvaramo kamenice (specijalnim ili ako ga nemate običnim kuhinjskim malim nožem). ; 1/3 očišćenog mesa kamenica umotamo u po jednu fetu pršuta i probodemo čačkalicom da se kod pečenja ne otvara. ; Drugi dio kamenica pripremiti ćemo za gratiniranje. Prije pripremljen umak stavljamo na meso u dubljoj strani školjke i posipavamo sa sirom. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 5 minuta, na 200 stupnjeva. ; Na posebnoj tavici na laganoj vatri bez ulja pržimo kamenice koje smo prethodno umotali u pršut. ; Na jedan tanjur servirati ćemo naše kamenice, one sirove, pečene omotane sa pršutom i gratinirane.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za umak ugrijemo malo maslinovog ulja na tavi, dodamo glatko brašno, zalijemo sa mlijekom, dodamo sol i papar i miješamo.
  2. Kada se umak zgusne dodamo jedno cijelo jaje i sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu, a se ohladi.
  3. Sada otvaramo kamenice (specijalnim ili ako ga nemate običnim kuhinjskim malim nožem).
  4. 1/3 očišćenog mesa kamenica umotamo u po jednu fetu pršuta i probodemo čačkalicom da se kod pečenja ne otvara.
  5. Drugi dio kamenica pripremiti ćemo za gratiniranje. Prije pripremljen umak stavljamo na meso u dubljoj strani školjke i posipavamo sa sirom. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 5 minuta, na 200 stupnjeva.
  6. Na posebnoj tavici na laganoj vatri bez ulja pržimo kamenice koje smo prethodno umotali u pršut.
  7. Na jedan tanjur servirati ćemo naše kamenice, one sirove, pečene omotane sa pršutom i gratinirane.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: