Kaneloni s blitvom i svježim kravljim sirom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Kaneloni s blitvom i svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kanelone s blitvom i svježim kravljim sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Blitvu očistimo i uklonimo srednji tvrdi dio. Na zagrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja i suho bijelo vino, stavimo češnjak na listiće, pripremljenu blitvu, sjeckani luk i sve dobro posolimo.
  2. Nakon 4-5 minuta ugasimo vatru i blitvu preselimo u zdjelu. Na blitvu dodamo svježi kravlji sir, malo promiješamo potom dodamo cijela jaja. Sve začinimo sa svježim paprom i mješavinom talijanskih začina.
  3. Na dno vatrostalne posude stavimo malo bešamel umaka. Na listove svježeg tijesta za lazanje stavimo smjesu za nadjevanje i zarolamo. Zarolane kanelone poslažemo u vatrostalnu posudu. Preko njih stavimo nekoliko listica natrgane kadulje, bešamel umak i posipamo naribanim punomasnim sirom.
  4. Jelo stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 35 minuta kaneloni su gotovi i možemo ih poslužiti u posudi u kojoj su se pekli.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: