Karipski ražnjići

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Karipski ražnjići
Saznajte kako pripremiti karipske ražnjiće u našem video receptu.

S dalekih Kariba stiže nam jelo kojim možemo ugođaj s tih otoka prenijeti i u vlastiti dom! Opskrbite se morskim plodovima, pokojim komadom ananasa i mini primjeraka kukuruza, te krenite u pripremu jela koje će Vaše ukućane ostaviti bez daha!

Karipski ražnjići - Saznajte kako pripremiti karipske ražnjiće u našem video receptu. - jakobove kapice, repovi morskih kozica, sipa (ili lignji (očišćenih)), svježa zelena paprika, ananas (iz konzerve), rajčica (mini), kukuruz ((mini klipova)), bijelo vino, limun, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, U zdjelu ulijemo bijelo vino, sok dva limuna, žlicu maslinovog ulja, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom, te sastojke izmiješamo pjenjačom. ; Pomoću žlice odvojimo meso od mišića sa školjke, prstima odstranimo tamne organe i narančastu neoplođenu ikru, te meso isperemo pod mlazom hladne vode. ; Repove kozica očistimo od ljuske, a očišćene sipe narežemo na trakice širine jednog centimetra. Zatim sve zajedno stavimo u zdjelu s marinadom, izmiješamo i ostavimo da se marinira 30-ak minuta. ; Za to vrijeme, paprike očistimo i zajedno s ananasom narežemo na debljinu jednog centimetra, a mini rajčice i mini klipove kukuruza ostavimo cijele. ; Potom sve pripremljene sastojke naizmjence po želji nabadamo na drvene ražnjiće i stavljamo peći, na žar ili vruću gril tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja), sa svake strane, po prilici pet minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu ulijemo bijelo vino, sok dva limuna, žlicu maslinovog ulja, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom, te sastojke izmiješamo pjenjačom.
  2. Pomoću žlice odvojimo meso od mišića sa školjke, prstima odstranimo tamne organe i narančastu neoplođenu ikru, te meso isperemo pod mlazom hladne vode.
  3. Repove kozica očistimo od ljuske, a očišćene sipe narežemo na trakice širine jednog centimetra. Zatim sve zajedno stavimo u zdjelu s marinadom, izmiješamo i ostavimo da se marinira 30-ak minuta.
  4. Za to vrijeme, paprike očistimo i zajedno s ananasom narežemo na debljinu jednog centimetra, a mini rajčice i mini klipove kukuruza ostavimo cijele.
  5. Potom sve pripremljene sastojke naizmjence po želji nabadamo na drvene ražnjiće i stavljamo peći, na žar ili vruću gril tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja), sa svake strane, po prilici pet minuta.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: