Karpati kolač

  • 60 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Donosimo vam recept za kolač neobičnog imena – Karpati!

karpati-kolac
Karpati kolač
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.09
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti karpati kolač.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tijesto - prokuhajte vodu s margarinom. Kada se margarin otopi dodajte brašno i miješajte sve zajedno na vatri oko 3 minute. Maknite s vatre te ubacite jedno po jedno jaje i miksajte.
  2. Dobivenu smjesu podijelite na pola za dvije kore. Prvi dio premažite preko papira za pečenje u tepsiji i pecite u pećnici na 200º oko 20 minuta. Isti postupak ponovite s drugom korom.
  3. Krema - skuhajte pudinge s predviđenom količinom mlijeka i šećera te kada se ohladi dodajte margarin koji ste prethodno izradili.
  4. Za bijelu kremu mikserom dobro izradite sir i posebno ulupajte šlag. Potom, pomiješajte sir, šlag i šećer u prahu.
  5. Pripremite kolač na način da se prvo slaže kora, žuta krema, voće iz konzerve, bijela krema i druga kora na kraj. Ostavite kolač prije posluživanja da se ohladi u hladnjaku.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.09
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: