Katsudon – pohana svinjetina s rižom na japanski način

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Katsudon - pohana svinjetina s rižom na japanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti katsudon - pohanu svinjetinu s rižom na japanski način.

Teriyaki umak se priprema od sojinog umaka, šećera, rižinog vina, češnjaka i đumbira, a koristi se za mariniranje mesa, dodatak pri pripremi i kao gotov umak. A kako smo ga ovaj put iskoristili, pogledajte u ovom receptu za japanski specijalitet.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjske odreske prerežemo po duljini, posolimo ih, prvo ih uvaljamo u brašno, zatim u dva umućena jaja, na kraju u krušne mrvice, višak otresemo i ispržimo ih u dubokoj masnoći te izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  2. Luk narežemo na trakice, a mladi luk na kolutiće.
  3. U vrući wok iznad vatre, na 2-3 žlice ulja, dodamo luk, posipamo ga šećerom i pržimo dok se ne karamelizira.
  4. Nakon 2 minute dodamo polovicu mladog luka, ulijemo juhu i teriyaki umak te kuhamo dok tekućina napola ne ispari.
  5. Za to vrijeme skuhamo rižu po uputama na pakiranju, a odreske narežemo na trake.
  6. Zatim u wok dodamo preostala umućena jaja, promiješamo i čim se jaja počnu stvrdnjavati wok maknemo s vatre.
  7. Na tanjure rasporedimo kuhanu rižu, prekrijemo ju mješavinom jaja i luka, na kraju stavimo narezane pohane odreske, posipamo preostalim narezanim mladim lukom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.4
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: