Kebab

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kebab
Saznajte kako pripremiti kebab u našem video receptu.

Kebab je orijentalni specijalitet poznat širom svijeta. Možete ga pojesti kao fast-food na ulicama Pariza, Londona, New Yorka i ostalih velikih i malih svjetskih gradova. Ovaj recept pokazat će vam kako se kebab, zajedno sa izvornim umakom od jogurta, jednostavno i brzo priprema kod kuće.

Kebab - Saznajte kako pripremiti kebab u našem video receptu. - lepinja, pureća prsa, majčina dušica, jogurt, čili papričica (mljevene), češnjak, kupus (bijelog i crvenog), zelena salata, kiseli krastavac, rajčica, luk (crveni), sol i papar, Pureća prsa narežemo na tanke kriške (po potrebi odstranimo žilice). ; Narezano meso začinimo solju, svježe mljevenim paprom i majčinom dušicom. Ostavimo pokriveno u zdjeli oko 2 sata da meso upije sastojke. ; U međuvremenu narežemo listove bijelog i crvenog kupusa i listove salate na fine rezance. ; Kiseli krastavac izrežemo na trakice, a luk na tanke kolute pa sve zajedno pomiješamo u zdjeli i začinimo solju. Rajčice operemo i narežemo na tanke kriške. ; U posebnu zdjelu dodamo jogurt, protisnuti češnjak, po želji ljute mini papričice, ljutog umaka (tabasco) i sve zajedno izmiješamo. ; Začinjeno meso prepržimo (u prikladnoj tavi ili woku) na vrućem ulju sa svih strana. ; Lepinje ugrijemo u zagrijanoj pećnici na 150°C oko 2-3 minute. Toplim lepinjama nožem urežemo džepove te ih nadijevamo pečenim mesom, narezanim povrćem i umakom od jogurta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pureća prsa narežemo na tanke kriške (po potrebi odstranimo žilice).
  2. Narezano meso začinimo solju, svježe mljevenim paprom i majčinom dušicom. Ostavimo pokriveno u zdjeli oko 2 sata da meso upije sastojke.
  3. U međuvremenu narežemo listove bijelog i crvenog kupusa i listove salate na fine rezance.
  4. Kiseli krastavac izrežemo na trakice, a luk na tanke kolute pa sve zajedno pomiješamo u zdjeli i začinimo solju. Rajčice operemo i narežemo na tanke kriške.
  5. U posebnu zdjelu dodamo jogurt, protisnuti češnjak, po želji ljute mini papričice, ljutog umaka (tabasco) i sve zajedno izmiješamo.
  6. Začinjeno meso prepržimo (u prikladnoj tavi ili woku) na vrućem ulju sa svih strana.
  7. Lepinje ugrijemo u zagrijanoj pećnici na 150°C oko 2-3 minute. Toplim lepinjama nožem urežemo džepove te ih nadijevamo pečenim mesom, narezanim povrćem i umakom od jogurta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: