Kečap

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Kečap
Saznajte kako pripremiti kečap u našem video receptu.

Ako Vam je već dosadio onaj obični ketchup koji možete pronaći na svakom koraku, začinite svoju svakodnevicu djelom vlastith ruku! I pizza, i krumpirići, i meso – sve će biti zanimljivije i ukusnije ako dodate malo ovog crvenog zadovoljstva.

Kečap - Saznajte kako pripremiti kečap u našem video receptu. - pelati rajčice, luk, sol, šećer, curry (u prahu), mljevena crvena paprika, senf, jabučni ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo šećer, curry prah, mljevenu crvenu papričicu, senf, prelijemo pelati rajčicom i sokom od pelati rajčica, ulijemo ocat, pojačamo vatru i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući i usitnjavajući pelati rajčicu. ; Nakon 40-ak minuta kada se umak ukuhao, odnosno kada smo dobili gusti umak, premjestimo ga u sito iznad zdjele i procijedimo. ; Dobiveni kečap premjestimo u zdjelicu za umake, te ga po želji poslužimo uz veliki broj raznih jela i priloga ili jednostavno uz pommes frites.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
  2. Zatim u tavu dodamo šećer, curry prah, mljevenu crvenu papričicu, senf, prelijemo pelati rajčicom i sokom od pelati rajčica, ulijemo ocat, pojačamo vatru i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući i usitnjavajući pelati rajčicu.
  3. Nakon 40-ak minuta kada se umak ukuhao, odnosno kada smo dobili gusti umak, premjestimo ga u sito iznad zdjele i procijedimo.
  4. Dobiveni kečap premjestimo u zdjelicu za umake, te ga po želji poslužimo uz veliki broj raznih jela i priloga ili jednostavno uz pommes frites.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: