Kiflice

  • 60 min
  • 6-8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Brze i fine kiflice uvijek su dobrodošle na svakom stolu, a lako i brzo se naprave!

kiflice
Kiflice
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Rating: 3.13
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti kiflice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prvo ugrijte malo mlijeka (malo manje od pola šalice) da bude toplo i dodajte pola žličice šećera i kvasac. Miješajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne digne.
  2. U posudu stavite brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i vanilin šećer. Sve pomiješajte i dodajte jaje, žumanjak, ulje, uzdignuti kvasac i ulijte mlijeko, a vodu dodajte po potrebi.
  3. Mijesite sve dok ne dobijete fino i meko tijesto. Brašno dodajte po potrebi. Ostavite tijesto da se diže oko pola sata na toplom mjestu.
  4. Kada se tijesto digne razdvojite ga na dva, tri dijela i razvaljajte u oblik kruga i režite u oblik trokuta. Te trokute motajte u kiflice.
  5. Premaz za kiflice pripremite na način da u zdjelici razbijete jaje s malo mlijeka i sve izmućkate zajedno.
  6. U tepsiju stavite papir za pečenje i kiflice stavljate u nju te premažite kiflice premazom pomoću gumenog kista.
  7. Stavite tepsiju u pećnicu na 180°C i pecite oko 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Rating: 3.13
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: