Kiseli kupus s dimljenom vratinom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kiseli kupus s dimljenom vratinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiseli kupus s dimljenom vratinom.

Ovo staro hrvatsko jelo nastalo je u vremenima kada su zime još bile hladne i kada smo kroz prtine u snijegu jurili svojim toplim domovima gdje nas je na stolu čekao kiseli kupus sa dimljenom vratinom. Danas kada zime sve više nalikuju proljeću ostaje nam samo da se uz ovo zasitno i ukusno domaće jelo prisjećamo starih dobrih vremena.

Kiseli kupus s dimljenom vratinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiseli kupus s dimljenom vratinom. - dimljena vratina, slanina, kupus (kiseli), luk, bijelo vino, lovorov list, papar (u zrnu), slatka mljevena paprika, mast (biljna ili životinjska), Na masti pržimo slaninu narezanu na kockice i nasjeckani luk. Dodajemo kupus, lovorov list i papar.
; Kupus kratko pirjamo, nekoliko puta promiješamo pa obložimo sa prst debelim kriškama dimljene vratine. ; Podlijemo vinom i vodom da sve bude pokriveno i kuhamo na srednjoj vatri dok meso ne omekša. ; Zgotovljeno jelo najbolje je direktno servirati u posudi u kojoj smo ga spremali.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na masti pržimo slaninu narezanu na kockice i nasjeckani luk. Dodajemo kupus, lovorov list i papar.
  2. Kupus kratko pirjamo, nekoliko puta promiješamo pa obložimo sa prst debelim kriškama dimljene vratine.
  3. Podlijemo vinom i vodom da sve bude pokriveno i kuhamo na srednjoj vatri dok meso ne omekša.
  4. Zgotovljeno jelo najbolje je direktno servirati u posudi u kojoj smo ga spremali.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: