Kiselo slatka svinjetina s crvenim grahom

  • 170 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kiselo slatka svinjetina s crvenim grahom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiselo slatku svinjetinu s crvenim grahom.

Kinezi su pravi majstori u pripremi pikantnih slatko-kiselih jela. Kako im to uspijeva, pogledajte u priloženom videu i sami postanite majstor.

Kiselo slatka svinjetina s crvenim grahom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiselo slatku svinjetinu s crvenim grahom. - svinjetina ((pisanica)), crveni grah (iz konzerve), teriyaki umak, sherry (vina), sezamovo ulje, rižin ocat, med, sojin umak, pasirana rajčica, češnjak, đumbir (naribani), svježa zelena paprika, luk, mrkva, mladi luk, umak od ljutih papričica, ulje, sol i papar, Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica, narežemo na komadiće veličine zalogaja i stavimo u zdjelu. ; U zasebnu zdjelicu ulijemo umak teriyaki, polovicu sezamovog ulja, sherry vino, dodamo pola žličice bijelog papra i soli, izmiješamo, prelijemo preko mesa i stavimo u hladnjak da se marinira dva sata. ; U zagrijani lončić ulijemo rižin ocat, pasiranu rajčicu, sojin umak, med, posolimo, dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo marinirano meso i pržimo mješajući, 5-6 minuta. ; Prženo meso izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja ulijemo preostalo sezamovo ulje, dodamo mrkvu narezanu na tanke kolutove i pržimo dvije minute. ; Zatim dodamo luk i papriku narezane na kockice i pržimo 1-2 minute.; Potom dodamo mladi luk narezan na kolutiće, protisnuti češnjak, naribani đumbir, promiješamo i pržimo dalje. ; Čim češnjak zamiriše u wok vratimo meso, ulijemo umak sa crvenim grahom, dodamo ljuti umak od papričica, promiješamo, premjestimo u zdjelice i poslužimo s rižom kuhanom na pari.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica, narežemo na komadiće veličine zalogaja i stavimo u zdjelu.
  2. U zasebnu zdjelicu ulijemo umak teriyaki, polovicu sezamovog ulja, sherry vino, dodamo pola žličice bijelog papra i soli, izmiješamo, prelijemo preko mesa i stavimo u hladnjak da se marinira dva sata.
  3. U zagrijani lončić ulijemo rižin ocat, pasiranu rajčicu, sojin umak, med, posolimo, dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
  4. Za to vrijeme u zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo marinirano meso i pržimo mješajući, 5-6 minuta.
  5. Prženo meso izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja ulijemo preostalo sezamovo ulje, dodamo mrkvu narezanu na tanke kolutove i pržimo dvije minute.
  6. Zatim dodamo luk i papriku narezane na kockice i pržimo 1-2 minute.
  7. Potom dodamo mladi luk narezan na kolutiće, protisnuti češnjak, naribani đumbir, promiješamo i pržimo dalje.
  8. Čim češnjak zamiriše u wok vratimo meso, ulijemo umak sa crvenim grahom, dodamo ljuti umak od papričica, promiješamo, premjestimo u zdjelice i poslužimo s rižom kuhanom na pari.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:170minuta

Najnovije zanimljivosti: