Klupski sendvič

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Klupski sendvič
Saznajte kako pripremiti klupski sendvič u našem video receptu.

Klupski sendvič, porijeklom iz Amerike, podrazumijeva nekoliko slojeva kruha između kojih se slaže šunka, salata, rajčica, slanina te razni drugi dodaci - po individualnom okusu. Kruh je najčešće premazane maslacem ili nekim sirnim premazom. Ovakav sendvič radi se od velikog komada kruha ili čak cijelog kruha, zatim se reže na četiri jednaka dijela, a kriške se učvršćuju dugačkim ukrašenim čačkalicama.

Klupski sendvič - Saznajte kako pripremiti klupski sendvič u našem video receptu. - kruh (veliki, okrugli), salama, kuhana šunka, jaje, zelena salata (mekane), majoneza, mileram, kiseli krastavac, peršin (sjeckani), sol, bijeli papar, U zdjeli pomiješamo majonezu, sitno sjeckane krastavce, mileram, sjeckani peršin, sol i papar te stavimo na stranu. ; Oštrim nožem oprezno odvojimo koru kruha do mekanog dijela. Mekani dio kruha zatim uzdužno narežemo tako da dobijemo četiri velike ploške kao kod biskvita za tortu. ; Donju krišku kruha premažemo dijelom pripremljenog umaka, a njega prekrijemo kriškama kuhane šunke i listovima svježe zelene salate. ; Salatu poklopimo slijedećom kriškom kruha koju premažemo umakom te prekrijemo kriškama tvrdo kuhanih jaja i listovima svježe zelene salate. ; Ponovo poklapamo slijedećom kriškom kruha, premazujemo umakom te prekrivamo tankim ploškama salame i listovima svježe zelene salate. ; Zadnju krišku kruha sa donje strane također premažemo umakom i njome poklopimo sendvič. ; Na četiri štapića za ražnjiće nabodemo po kockicu sira, zrno grožđa i maslinu te ih odozgo probodemo na četiri kraja kroz sendvič. ; Zatim dugačkim oštrim nožem, između zabodenih ražnjića, sendvič narežemo na četiri jednaka djela i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjeli pomiješamo majonezu, sitno sjeckane krastavce, mileram, sjeckani peršin, sol i papar te stavimo na stranu.
  2. Oštrim nožem oprezno odvojimo koru kruha do mekanog dijela. Mekani dio kruha zatim uzdužno narežemo tako da dobijemo četiri velike ploške kao kod biskvita za tortu.
  3. Donju krišku kruha premažemo dijelom pripremljenog umaka, a njega prekrijemo kriškama kuhane šunke i listovima svježe zelene salate.
  4. Salatu poklopimo slijedećom kriškom kruha koju premažemo umakom te prekrijemo kriškama tvrdo kuhanih jaja i listovima svježe zelene salate.
  5. Ponovo poklapamo slijedećom kriškom kruha, premazujemo umakom te prekrivamo tankim ploškama salame i listovima svježe zelene salate.
  6. Zadnju krišku kruha sa donje strane također premažemo umakom i njome poklopimo sendvič.
  7. Na četiri štapića za ražnjiće nabodemo po kockicu sira, zrno grožđa i maslinu te ih odozgo probodemo na četiri kraja kroz sendvič.
  8. Zatim dugačkim oštrim nožem, između zabodenih ražnjića, sendvič narežemo na četiri jednaka djela i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.78
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: