Knedle s marelicama

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Knedle s marelicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s marelicama.

Stare, dobre knedle s marelicama poznato su i ukusno jelo. Ali uz malo kreativnosti, ovo jelo može postati još bolje i ukusnije, a kako uspjeti u tome saznati će te kada pogledate naš video.

Knedle s marelicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s marelicama. - marelice, krem sir (svježeg), tost (svježeg), jaje, šećer, maslac (rastopljenog), šećer, vanilin šećer, limun, krušne mrvice ((po potrebi)), Preljev:: maslac, krušne mrvice, šećer, pistacio (sjeckani), Za početak u sjekač stavimo natrgane kriške tosta, dodamo naribanu koricu limuna, vanilin šećer, šećer, jaja, svježi krem sir, ulijemo rastopljeni maslac, malo posolimo i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dodamo polovicu krušnih mrvica i miješamo dok ne dobijemo tijesto koje možemo oblikovati, te odložimo na stranu. ; Oprane i očišćene marelice zarežemo do pola i izvadimo im koštice. U odkoštene marelice stavimo po kocku šećera, zatvorimo ih, te i njih stavimo na stranu. ; Potom navlažimo dlanove i tijesto oblikujemo oko marelica, tako da dobijemo okruglice. Dobivene okruglice stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom, a kada voda ponovo zavri, kuhamo ih 10-ak minuta. ; Po prilici pet minuta prije kraja kuhanja okruglica, u zagrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo preostale krušne mrvice, kratko ih pržimo, te maknemo s vatre.; Kuhane knedle ocijedimo, stavimo na tanjure, zarežemo ih nožem do pola, prelijemo prženim krušnim mrvicama, posipamo šećerom i sjeckanim pistacijom, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za početak u sjekač stavimo natrgane kriške tosta, dodamo naribanu koricu limuna, vanilin šećer, šećer, jaja, svježi krem sir, ulijemo rastopljeni maslac, malo posolimo i izradimo jednoličnu smjesu.
  2. Zatim dodamo polovicu krušnih mrvica i miješamo dok ne dobijemo tijesto koje možemo oblikovati, te odložimo na stranu.
  3. Oprane i očišćene marelice zarežemo do pola i izvadimo im koštice. U odkoštene marelice stavimo po kocku šećera, zatvorimo ih, te i njih stavimo na stranu.
  4. Potom navlažimo dlanove i tijesto oblikujemo oko marelica, tako da dobijemo okruglice. Dobivene okruglice stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom, a kada voda ponovo zavri, kuhamo ih 10-ak minuta.
  5. Po prilici pet minuta prije kraja kuhanja okruglica, u zagrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  6. Potom dodamo preostale krušne mrvice, kratko ih pržimo, te maknemo s vatre.
  7. Kuhane knedle ocijedimo, stavimo na tanjure, zarežemo ih nožem do pola, prelijemo prženim krušnim mrvicama, posipamo šećerom i sjeckanim pistacijom, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: