Knedle s mljevenim mesom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Knedle s mljevenim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s mljevenim mesom.

Knedle od krumpirova tijesta ispunjene ukusnim mesnim okruglicama čine cjelovit i ukusan obrok. Uz ovo jelo vam nije potreban prilog nego volja za pripremom, a rezultat je vrhunski.

Knedle s mljevenim mesom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s mljevenim mesom. - krumpir (400 g krumpira), maslac, kurkuma, gris (pšeničnog), glatko brašno, svinjetina (mljevene), luk, jaje, mljevena crvena paprika, mažuran (sušenog), krušne mrvice, ulje, sol i papar, Prije svega u zdjelicu s grisom ulijemo po prilici 100 ml vode, promiješamo i ostavimo da se moči, a krumpir stavimo kuhati. ; U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckani luk, majčinu dušicu, mljevenu crvenu papriku, krušne mrvice, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim od dobivene smjese, dlanovima oblikujemo kuglice promjera, po prilici 2 centimetra.; Dobivene kuglice stavimo u tavu, na vruću masnoću i pržimo sa svih strana 3-4 minute. ; Kuhani krumpir, ogulimo i propasiramo u zdjelu. Potom umiješamo maslac, posolimo, dodamo kurkumu, žumanjke i dobro izradimo pjenjačom. ; Zatim umiješamo namočeni gris i postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje kuhačom. ; Kada smo dobili jednolično tijesto, navlažimo dlanove i tijestom omotamo mesne kuglice. ; Dlanovima oblikujemo okruglice i stavimo ih kuhati u vrelu i posoljenu vodu. ; Kada knedle isplivaju na površinu kuhamo ih još 1-2 minute. Gotove knedle stavimo na tanjur i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega u zdjelicu s grisom ulijemo po prilici 100 ml vode, promiješamo i ostavimo da se moči, a krumpir stavimo kuhati.
  2. U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckani luk, majčinu dušicu, mljevenu crvenu papriku, krušne mrvice, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te izradimo jednoličnu smjesu.
  3. Zatim od dobivene smjese, dlanovima oblikujemo kuglice promjera, po prilici 2 centimetra.
  4. Dobivene kuglice stavimo u tavu, na vruću masnoću i pržimo sa svih strana 3-4 minute.
  5. Kuhani krumpir, ogulimo i propasiramo u zdjelu. Potom umiješamo maslac, posolimo, dodamo kurkumu, žumanjke i dobro izradimo pjenjačom.
  6. Zatim umiješamo namočeni gris i postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje kuhačom.
  7. Kada smo dobili jednolično tijesto, navlažimo dlanove i tijestom omotamo mesne kuglice.
  8. Dlanovima oblikujemo okruglice i stavimo ih kuhati u vrelu i posoljenu vodu.
  9. Kada knedle isplivaju na površinu kuhamo ih još 1-2 minute. Gotove knedle stavimo na tanjur i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: