Kobasice i kelj iz pećnice

  • 130 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kobasice i kelj iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kobasice i kelj iz pećnice.

Ovaj recept je za one koji vole pojesti „nešto konkretno“. Kobasice, slanina i kelj, zapečeni u pećnici, će staviti na kušnju i one koji vole laganu kuhinju.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćeni luk narežemo na trakice, slaninu na ploške, kelju odvojimo par listova i narežemo ih na šire trakice, sredinu narežemo na četvrtine, a iz limuna iscijedimo sok.
  2. Kobasice izbodemo vilicom i premjestimo u posudu u kojoj ćemo ih marinirati.
  3. U zdjelicu ulijemo ulje, limunov sok, dodamo mljevenu crvenu papriku, med, trakice luka, posolimo, popaprimo i sve zajedno dobro promiješamo. Dobivenu smjesu prelijemo preko kobasica i ostavimo ih da se mariniraju jedan sat.
  4. Neposredno prije kraja mariniranja kelj stavimu u vrelu i posoljenu vodu, i kuhamo ga tri minute, te ocijedimo.
  5. Na dno vatrostalne posude stavimo listove kelja, preko njega rasporedimo luk iz marinade, zatim složimo četvrtine kelja, a preko njih naizmjence stavljamo kobasice i ploške slanine.
  6. Sve zajedno prelijemo mesnom juhom i preostalom marinadom, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 50-ak minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:130minuta

Najnovije zanimljivosti: