Kokošji žgvacet

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kokošji žgvacet
Saznajte kako pripremiti kokošji žgvacet u našem video receptu.

Da bi žgvacet bio pravi Istarski žgvacet, važna su dva pravila. Prvo i osnovno žgvacet je jelo od piletine. Žgvacet od janjetine, svinjetine ili nekog drugog mesa samo je komercijalna izmišljotina i nema veze sa tradicijom istarskog kulinarstva. Drugo važno pravilo je da na tavu ide prvo meso, a onda luk. Ukoliko prvo stavite luk – ništa od žgvaceta, ispast će gulaš. Dakle na posao! Istrani su majstori kulinarstva.

Kokošji žgvacet - Saznajte kako pripremiti kokošji žgvacet u našem video receptu. - kokošje meso, luk, češnjak, rajčice pelati, bijelo vino, brašno, mažuran, bosiljak, ulje, sol i papar, Kokoš očistimo, operemo, izrežemo na komade. Mesne komade pržimo na ulju sa svih strana dok ne porumene. ; Dodajemo sitno sjeckani luk, začinimo solju i pirjamo da luk malo opusti. ; Dodamo mljeveni papar oguljenu i rajčicu pelati. Kad tekućina ukuha, posipamo brašnom, malo promiješamo i podlijemo s toliko vode da prekrije meso. ; Umiješamo mažuran i bosiljak, dolijemo vino i pustimo da kuha na laganoj vatri dok meso potpuno ne omekša. ; Uz žgvacet obično poslužujemo tjesteninu, fuže, palentu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kokoš očistimo, operemo, izrežemo na komade. Mesne komade pržimo na ulju sa svih strana dok ne porumene.
  2. Dodajemo sitno sjeckani luk, začinimo solju i pirjamo da luk malo opusti.
  3. Dodamo mljeveni papar oguljenu i rajčicu pelati. Kad tekućina ukuha, posipamo brašnom, malo promiješamo i podlijemo s toliko vode da prekrije meso.
  4. Umiješamo mažuran i bosiljak, dolijemo vino i pustimo da kuha na laganoj vatri dok meso potpuno ne omekša.
  5. Uz žgvacet obično poslužujemo tjesteninu, fuže, palentu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 38
Rating: 4.21
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: