Koktel od morskih kozica

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Koktel od morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti koktel od morskih kozica.

Koktel od morskih kozica je lagano predjelo dostojno blagdanskog objeda. Karakteristično za njega je da se repići morskih kozica umaču u slatkasti rozi umak koji je jedva primjetno začinjen sa par kapi tabasco umaka. Ne brinite, ljutina je toliko razrijeđena da je jelo pogodno i za one koji podnose samo najlaganija jela!

Koktel od morskih kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti koktel od morskih kozica. - repovi morskih kozica (očišćenih), majoneza, kečap, hren, worchester umak, limeta, konjak, rukola, sol, bijeli papar, tabasco, U zdjelu stavimo majonezu, dodamo kečap, hren, worchester umak, sok polovice limete, konjak, začinimo solju, paprom i tabascom te dobro izmiješamo sastojke. ; Rukolu očistimo, operemo, ocijedimo i rasporedimo u koktel čaše (za martini i sl.). ; Očišćene repove morskih kozica prokuhamo u slanoj vodi, po prilici dvije minute, začinimo paprom i raspodijelimo po salati. ; Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom, posipamo s još nekoliko repova morskih kozica, svaku čašu ukrasimo kolutom limete i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu stavimo majonezu, dodamo kečap, hren, worchester umak, sok polovice limete, konjak, začinimo solju, paprom i tabascom te dobro izmiješamo sastojke.
  2. Rukolu očistimo, operemo, ocijedimo i rasporedimo u koktel čaše (za martini i sl.).
  3. Očišćene repove morskih kozica prokuhamo u slanoj vodi, po prilici dvije minute, začinimo paprom i raspodijelimo po salati.
  4. Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom, posipamo s još nekoliko repova morskih kozica, svaku čašu ukrasimo kolutom limete i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: