Kolač od brusnica

  • 70 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kolač od brusnica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od brusnica.

Što se krije ispod aromatičnog sloja mrvica od prhkog tijesta? Jednako tako aromatični, ali lagani i ukusni biskvit prošaran veselim brusnicama. Ako tražite novi omiljeni ljetni kolač, možete obustaviti potragu – na pravom ste mjestu.

Kolač od brusnica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od brusnica. - brusnice, brašno, prašak za pecivo, maslac, šećer, jaje, mlijeko, muškatni oraščić, sol, U zdjelu prosijemo 270 g brašna, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke. ; U multipraktik s pjenjačom stavimo omekšanu polovicu maslaca, dodamo 150 g šećera, jedno jaje i sve zajedno izradimo u jednoličnu kremastu smjesu. ; Zatim u smjesu ulijemo mlijeko, te postepeno dodajemo brašno dok ne dobijemo kremastu jednoličnu smjesu. ; Gotovu smjesu premjestimo u zasebnu zdjelu, kuhačom ili lopaticom nježno umiješamo brusnice i sve zajedno prelijemo u maslacem namašćenu i papirom za pečenje, obloženu vatrostalnu posudu. ; U zasebnu zdjelu stavimo preostali šećer, preostalo brašno, muškatni oraščić, dodamo na kockice narezan preostali maslac i sastojke izradimo prstima dok ne dobijemo izgled grubih krušnih mrvica. ; Dobivenu smjesu prstima rasporedimo po smjesi s brusnicama (ne utiskujemo), te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu prosijemo 270 g brašna, dodamo prašak za pecivo, prstohvat soli i izmiješamo sastojke.
  2. U multipraktik s pjenjačom stavimo omekšanu polovicu maslaca, dodamo 150 g šećera, jedno jaje i sve zajedno izradimo u jednoličnu kremastu smjesu.
  3. Zatim u smjesu ulijemo mlijeko, te postepeno dodajemo brašno dok ne dobijemo kremastu jednoličnu smjesu.
  4. Gotovu smjesu premjestimo u zasebnu zdjelu, kuhačom ili lopaticom nježno umiješamo brusnice i sve zajedno prelijemo u maslacem namašćenu i papirom za pečenje, obloženu vatrostalnu posudu.
  5. U zasebnu zdjelu stavimo preostali šećer, preostalo brašno, muškatni oraščić, dodamo na kockice narezan preostali maslac i sastojke izradimo prstima dok ne dobijemo izgled grubih krušnih mrvica.
  6. Dobivenu smjesu prstima rasporedimo po smjesi s brusnicama (ne utiskujemo), te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 40-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: