Kolač od hokkaido bundeve

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Kolač od hokkaido bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od hokkaido bundeve.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevu ogulimo, očistimo i narežemo na kockice. U vatrostalnu posudu stavimo lisnato tijesto zajedno s papirom za pečenje. Višak tijesta i papira odstranimo. Tijesto po dnu probodemo vilicom. Tijesto stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C stupnjeva.
  2. Za to vrijeme u čistu posudu dodamo narezanu bundevu i polijemo vodom da pokrije sastojke. Bundevu posolimo i kuhamo 15-tak minuta dok ne omekša.
  3. U čistu zdjelu stavimo smeđi šećer, dodamo mileram, đumbir u prahu, cimet u prahu, dodamo mlijeko i izmiješamo sastojke. Potom u zdjelu dodamo omekšanu, skuhanu bundevu i sve zajedno dobro izradimo pjenjačom. U smjesu izmiješamo jaja i dobivenu smjesu prelijemo preko zapečenog lisnatog tijesta. Preko nadjeva posipamo koštice bundeve i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 60 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: