Kolač od jabuka

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso

Jabuke i lisnato tijesto tako se divno slažu i jednostavno pripremaju, a kada im još dodamo slatku karamelu, s pravom to možemo nazvati finim kolačem od jabuka.

Kolač od jabuka
Kolač od jabuka
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Rating: 3.56
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti kolač od jabuka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Maslac i šećer u prahu rastopimo na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje.
  2. U lonac dodamo vanilin štapić te stalno miješamo dok ne dobijemo zlatnu karamelu.
  3. Jabuke ogulimo, operemo i narežemo na četvrtine, a zatim stavimo u lonac s karamelom i dalje kuhamo na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju.
  4. Nakon 8 do 10 minuta, ugasimo vatru, uklonimo štapić vanilije i ostavimo da se ohladi oko 5 minuta.
  5. Lisnato tijesto smjestimo u kalup, preko njega prelijemo karamelu s jabukama, a zatim stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, na 20-25 minuta.
  6. Nakon proteklog vremena kolač izvadimo iz pećnice te ga poslužimo toplog, uz sladoled od vanilije.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Rating: 3.56
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: