Kolač od kestena

  • 45 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kolač od kestena
Saznajte kako pripremiti kolač od kestena u našem video receptu.

Opet za vas imamo jedan recept koji podsjeća na čokoladni kolač, a u njemu nema niti čokolade niti kakaa! Dapače, čak je i sočniji i ukusniji. Zgodno je i to što zamrznuti kesten pire možete kupiti u dućanima tokom cijele godine.

Kolač od kestena - Saznajte kako pripremiti kolač od kestena u našem video receptu. - kesten pire, maslac, šećer u prahu, vanilin šećer, jaje, prašak za pecivo, lješnjaci, Prvo odvojimo žutanjke od bjelanjaka. ; U zdjelu stavimo maslac, dodamo žutanjke, šećer u prahu, vanilin šećer i miješamo ručnim mikserom dok ne dobijemo glatku i sjajnu smjesu. ; Na dasci nasjeckamo lješnjake i dodamo ih u smjesu. Zatim umiješamo prašak za pecivo, dodamo kesten pire i ponovo sve zajedno dobro izmiješamo. ; U zasebnoj zdjeli od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg te i njega nježno umiješamo u smjesu. ; Smjesu zatim premjestimo u namašćen i brašnom posipan kalup za torte te stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici 30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prvo odvojimo žutanjke od bjelanjaka.
  2. U zdjelu stavimo maslac, dodamo žutanjke, šećer u prahu, vanilin šećer i miješamo ručnim mikserom dok ne dobijemo glatku i sjajnu smjesu.
  3. Na dasci nasjeckamo lješnjake i dodamo ih u smjesu. Zatim umiješamo prašak za pecivo, dodamo kesten pire i ponovo sve zajedno dobro izmiješamo.
  4. U zasebnoj zdjeli od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg te i njega nježno umiješamo u smjesu.
  5. Smjesu zatim premjestimo u namašćen i brašnom posipan kalup za torte te stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: