Kolač od maka

  • 120 min
  • 12 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
kolac-od-maka
Kolač od maka
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 4.29
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti kolač od maka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U maloj tavi zakuhajte pola šalice vode, a zatim maknite s plamena. Dodajte sjemenke maka, poklopite i pustite da odstoji 1 sat.
  2. Sjemenke zatim ubacite u mikser i lagano sameljite.
  3. Zagrijte pećnicu na 175°C. Lagano nauljite i pobrašnite četvrtasti lim za pečenje (cca 20x20 cm).
  4. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj, velikoj zdjeli električnim mikserom pomiješajte omekšali maslac i šećer (miješajte oko 3 minute na srednjoj brzini).
  5. Dodajte sjemenke maka i nastavite miješati na srednjoj brzini dok se sastojci potpuno ne povežu. Dodajte jedno po jedno jaje (uz neprestano miješanje), a zatim i ekstrakte vanilije i badema.
  6. Na kraju, drvenom žlicom dodajte smjesu s brašnom i promiješajte dok se sastojci ne povežu.
  7. Tijesto prebacite u prethodno pripremljeni lim za pečenje i pecite oko 45 minuta (dok se ne pojavi zlatna boja).
  8. Pričekajte 10-ak minuta, a zatim kolač zatim izvadite iz lima i ostavite da se potpuno ohladi (oko 2 sata).
  9. Ukrasite šećerom u prahu, izrežite i servirajte.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 4.29
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: