Kolač od meda

  • 50 min
  • 8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Kolač od meda
Saznajte kako pripremiti kolač od meda u našem video receptu.

Suvremeni su sladokusci uvijek u potrazi za nečim slasnim, a opet brzim i jednostavnim za pripremu. Evo dakle još jednog kolača koji odgovara tom opisu. Sastojke vjerojatno već sve imate u kuhinji, pa je jedino što Vam preostaje da ih i upotrijebite!

Kolač od meda - Saznajte kako pripremiti kolač od meda u našem video receptu. - med (od lipe), jaje (4 jaja), naranča, prašak za pecivo, soda bikarbona, brašno (namjenskog), šećer u prahu, U zdjelu s medom, dodamo jaja i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Zatim umiješamo naribanu koricu naranče, prašak za pecivo i soda bikarbonu. ; Na kraju postupno umiješamo prosijano brašno i sve zajedno prelijemo u visoku pravokutnu vatrostalnu posudu. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-40 minuta (da li je kolač pečen provjerimo drvenim štapićem). ; Gotov kolač izvadimo iz pećnice i iz kalupa na rešetku, te ostavimo da se malo ohladi. ; Ohlađeni kolač posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu s medom, dodamo jaja i sve zajedno dobro izmiješamo.
  2. Zatim umiješamo naribanu koricu naranče, prašak za pecivo i soda bikarbonu.
  3. Na kraju postupno umiješamo prosijano brašno i sve zajedno prelijemo u visoku pravokutnu vatrostalnu posudu.
  4. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-40 minuta (da li je kolač pečen provjerimo drvenim štapićem).
  5. Gotov kolač izvadimo iz pećnice i iz kalupa na rešetku, te ostavimo da se malo ohladi.
  6. Ohlađeni kolač posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 2.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: