Kolač od palente, badema i limuna

  • 60 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kolač od palente, badema i limuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od palente, badema i limuna.

Naziv palenta ili polenta dolazi iz talijanskoga jezika koji je pak ovu riječ preuzeo od istoimene latinske riječi za ječmenu kašu. Palenta se uglavnom koristi kao prilog u „slanim“ jelima, a mi smo odlučili da ju pripremimo „na slatko“ i jako nam se svidjelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Blanširane bademe sameljemo, koricu limuna naribamo na fini ribež, a u zdjelicu odvojimo 6 bjelanjaka i dodamo 3 cijela jaja.
  2. U posudu miksera stavimo omekšali maslac, dodamo šećer u prahu i izradimo pjenastu kremu.
  3. Nakon 4-5 minuta u posudu miksera postupno dodajemo bjelanjke i jaja te miksamo još 2-3 minute.
  4. Zatim dodamo mljevene bademe, kukuruznu krupicu, brašno, naribanu koricu limuna, vanilin šećer, aromu badema i miksamo još 2-3 minute.
  5. Potom dobivenu smjesu premjestimo u, maslacem namašćen, kalup za kolače, rasporedimo ju i zagladimo te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35-40 minuta.
  6. Gotov kolač ostavimo da se malo ohladi, preokrenemo ga na podlogu za torte, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: