Kolač od šunke i pršuta

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kolač od šunke i pršuta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od šunke i pršuta.

Kolači ne moraju biti samo slatki. Ako lisnato smjeso nadjenete smjesom iz ovog recepta, dobit ćete "slani kolač". Režite ga u trokute i poslužite uz neko fino vino, ili čašu jogurta. I jedno i drugo izvrsno će pasati uz ovo slasno jelo.

Kolač od šunke i pršuta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od šunke i pršuta. - lisnato tijesto, kuhana šunka, pršut, jaje, mladi luk, vlasac (kosani), kravlji sir (svježeg), kiselo vrhnje, sol i papar, Smrznuto lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme svježi kravlji sir ocijedimo i u zdjeli pomiješamo s jajima, sitno nasjeckanim lukom, soli i paprom, te toliko vrhnja da nadjev ne bude prerijedak. ; Na pobrašnjenoj dasci lisnato tijesto razvaljamo na debljinu od nekoliko milimetara i tako da je sa svake strane duže oko 4 cm, od ruba vatrostalne posude. ; Na tijesto prebacimo 1/3 nadjeva, te ga prekrijemo kuhanom šunkom. Zatim rasporedimo drugi sloj nadjeva, prekrijemo ga pršutom i trećim slojem nadjeva završavamo nadijevanje i sve zajedno posipamo naribanim sirom.; Višak tijesta u krug savijemo po gornjem rubu torte i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko pola sata.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Smrznuto lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme svježi kravlji sir ocijedimo i u zdjeli pomiješamo s jajima, sitno nasjeckanim lukom, soli i paprom, te toliko vrhnja da nadjev ne bude prerijedak.
  2. Na pobrašnjenoj dasci lisnato tijesto razvaljamo na debljinu od nekoliko milimetara i tako da je sa svake strane duže oko 4 cm, od ruba vatrostalne posude.
  3. Na tijesto prebacimo 1/3 nadjeva, te ga prekrijemo kuhanom šunkom. Zatim rasporedimo drugi sloj nadjeva, prekrijemo ga pršutom i trećim slojem nadjeva završavamo nadijevanje i sve zajedno posipamo naribanim sirom.
  4. Višak tijesta u krug savijemo po gornjem rubu torte i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko pola sata.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: