Kolač sa svježim kravljim sirom

  • 70 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kolač sa svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač sa svježim kravljim sirom.

Osim s vrhnjem, svježi kravlji sir možemo pomiješati i s nekim drugim sastojcima i dobiti odličan slatki kolač, baš za prste polizati!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bijelanjke odvojimo od žumanjaka, a kalup za kolače obložimo prhkim tijestom.
  2. Višak tijesta preko ruba kalupa odstranimo, dno izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. Za to vrijeme od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg.
  3. Svježi kravlji sir propasiramo u zdjelu, dodamo žumanjke, šećer, rastopljeni maslac i dobro promiješamo sastojke.
  4. Zatim prosijemo brašno preko snijega od bjelanjaka i dobro izmiješamo.
  5. Dobivenu mješavinu premjestimo u zdjelu s kravljim sirom, dodamo kandirano voće i grožđice te sve zajedno dobro promiješamo.
  6. Dobivenu smjesu prelijemo preko tijesta do ruba i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 45 minuta.
  7. Pečeni kolač izvadimo i pričekamo da se ohladi, zatim ga posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: