Kolačići od lisnatog tijesta s marelicama

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kolačići od lisnatog tijesta s marelicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće od lisnatog tijesta s marelicama.

Marelice potječu iz Kine, gdje se uzgajaju više od 4000 godina i izuzetno su zdravo i ukusno voće, a ako ih pripremite s lisnatim tijestom i finom kremom, kao što je prikazano u videu, biti će još ukusnije.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na pobrašnjenoj dasci tanko razvaljamo lisnato tijesto i narežemo ga na kvadrate veličine 14x14 cm. Zatim kvadrate tijesta premjestimo na lim i stavimo u hladnjak, dva žumanjka odvojimo od bjelanjaka, a jedno jaje umutimo.
  2. U zdjelu sa žumanjcima ulijemo 1/3 mlijeka, a preostalo mlijeko ulijemo u lončić iznad vatre i pričekamo da zavri. Zatim u zdjelu s mlijekom i žumanjcima dodamo šećer, brašno i kukuruzni škrob te pjenjačom izradimo rijetku i jednoličnu smjesu bez grudica.
  3. Vrelo mlijeko maknemo s vatre i pričekamo da se malo ohladi. Za to vrijeme kvadrate lisnatog tijesta rasporedimo na radnu površinu i izbodemo ih vilicom.
  4. Rashlađeno mlijeko ulijemo u smjesu od žumanjaka, brašna i šećera te dobro izmiješamo sastojke. Dobivenom mješavinom premažemo tijesto, dijagonalno stavimo po dvije polovice marelica, slobodne krajeve tijesta premažemo umućenim jajetom, da se bolje zalijepe i preklopimo ih.
  5. Preklopljeno tijesto premažemo umućenim jajetom i posipamo prutićima badema. Tako pripremljene kolačiće premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta.
  6. Pečene kolačiće ostavimo da se malo ohlade, a za to vrijeme u lončić iznad vatre ulijemo cca. 100 ml vode, dodamo marmeladu, promiješamo i pričekamo da se umak malo zgusne.
  7. Nakon 2-3 minute umak maknemo s vatre, njime premažemo kolačiće i poslužimo ih.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 57
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: