Kolačići od tjestenine i povrća

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kolačići od tjestenine i povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće od tjestenine i povrća.

Tjestenina ili pašta naziv je za proizvode od rezanog svježeg ili sušenog tijesta koja se pripremaju kuhanjem u vreloj vodi. Tjestenina se počela pripremati već prije 4000 godina u Kini, a smatra se da je Marko Polo donio tjesteninu u Europu i hvala mu na tomu jer bez njega ne bismo mogli pripremiti ove fine kolačiće.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćenu papriku narežemo na kockice, mladi luk na kolutiće, očetkane šampinjone i šunku nasjeckamo, jaja umutimo, a sir naribamo.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šampinjone, papriku i mladi luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 3-4 minute tavu maknemo s vatre i pričekamo da se povrće malo ohladi, a kuhanu tjesteninu ocijedimo, premjestimo u zdjelu i također pričekamo da se malo ohladi.
  5. Zatim u zdjelu s tjesteninom dodamo prženo povrće, narezanu šunku, ocijeđeni grašak iz konzerve, naribani sir, krušne mrvice, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, ulijemo vrhnje za kuhanje i umućena jaja, popaprimo i dobro izmiješamo sastojke.
  6. Dobivenom mješavinom nadjenemo, maslacem namašćene, kalupe za muffine i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-ak minuta.
  7. Kolačići su gotovi i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 70
Rating: 4.39
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: