Kolačići s jabukama

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kolačići s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s jabukama.

Ako se ipak želite odmaknuti od tradicije i pobjeći od sveprisutnih pokladnica, vrijeme je da isprobate nešto slično, a opet sasvim različito. Ovi kolačići koje Vam nudimo u sebi nose svu ljepotu dizanog tijesta pomiješanu s jabukama i lješnjacima. Mmmmm....

Kolačići s jabukama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s jabukama. - kvasac, mlijeko, šećer, brašno, jaje, lješnjaci (sjeckanih, prženih), limun, grožðice, jabuke, maslac, sol, Za posipavanje:: šećer, cimet (u prahu), U zdjelu izmrvimo svježi kvasac, ulijemo toplo mlijeko, dodamo šećer, te miješamo pjenjačom dok se kvasac ne rastopi. ; Zatim u zdjelu prosijemo brašno i sastojke izmiješamo pjenjačom pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom dodamo prstohvat soli, umućena jaja, sjeckane pržene lješnjake, naribamo koricu limuna i izmiješamo sastojke. ; Na kraju u smjesu umiješamo grožđice, te oguljene, očišćene i na kockice narezane jabuke. Zdjelu pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže na toplom mjestu 30-ak minuta. ; U tavi iznad srednje jake vatre ugrijemo maslac i na njemu od pripremljenog tijesta pržimo male kolačiće sa svake strane po prilici 2 minute. ; Još vruće kolačiće s jabukama uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta u prahu i odmah poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu izmrvimo svježi kvasac, ulijemo toplo mlijeko, dodamo šećer, te miješamo pjenjačom dok se kvasac ne rastopi.
  2. Zatim u zdjelu prosijemo brašno i sastojke izmiješamo pjenjačom pazeći da ne ostanu grudice.
  3. Potom dodamo prstohvat soli, umućena jaja, sjeckane pržene lješnjake, naribamo koricu limuna i izmiješamo sastojke.
  4. Na kraju u smjesu umiješamo grožđice, te oguljene, očišćene i na kockice narezane jabuke. Zdjelu pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže na toplom mjestu 30-ak minuta.
  5. U tavi iznad srednje jake vatre ugrijemo maslac i na njemu od pripremljenog tijesta pržimo male kolačiće sa svake strane po prilici 2 minute.
  6. Još vruće kolačiće s jabukama uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta u prahu i odmah poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: