Krafne s pudingom od vanilije

  • 130 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Krafne s pudingom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne s pudingom od vanilije.

Najpoznatija slastica koja se povezuje s „fašnikom“ je uštipak, krafna ili pokladnica, koja se priprema na više načina. Ovaj put smo pripremili ukusne krafne nadjevene pudingom od vanilije, a ako vas zanima kako, pogledajte video.

Krafne s pudingom od vanilije - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne s pudingom od vanilije. - mješavina za krafne, svježi kvasac, vanilin šećer, sol, ulje, rum, limun, puding (od vanilije), ulje, šećer u prahu, brašno, Prije svega pripremimo pjenicu tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo malo šećera, žlicu mješavine za krafne, ulijemo po prilici 200 ml mlake vode, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne. ; U zdjelu prosijemo smjesu za krafne, ulijemo pripremljenu pjenicu, ulje, rum, dodamo naribanu koricu limuna, vanilin šećer, ulijemo 100 ml mlake vode, kuhačom izmiješamo sastojke i ručnim mikserom izmijesimo glatko tijesto. ; Zatim u zdjelu, oko tijesta, posipamo malo oštrog brašna, rukom oblikujemo kuglu, zdjelu prekrijemo kuhinjskom krpom i tijesto ostavimo da se diže na toplom dok ne udvostruči volumen. ; Dignuto tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, razvaljamo na debljinu jednog centimetra i pomoću kalupa za krafne izrežemo oblike.; Izrezane oblike prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu dok im se volumen ne udvostruči. ; Za to vrijeme pripremimo puding od vanilije po uputama na pakiranju. ; Dignute oblike tijesta stavimo u vrelo duboko ulje gornjom stranom prema dolje, poklopimo i pržimo do zlatno žute boje. ; Zatim maknemo poklopac, krafne okrenemo i pržimo dalje do željene boje. ; Gotove krafne izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, nožem zarežemo gornju stranu, otvor malo raširimo i pomoću vrećice za istiskivanje nadjenemo pripremljenim pudingom od vanilije. ; Krafne su gotove i možemo ih poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega pripremimo pjenicu tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo malo šećera, žlicu mješavine za krafne, ulijemo po prilici 200 ml mlake vode, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne.
  2. U zdjelu prosijemo smjesu za krafne, ulijemo pripremljenu pjenicu, ulje, rum, dodamo naribanu koricu limuna, vanilin šećer, ulijemo 100 ml mlake vode, kuhačom izmiješamo sastojke i ručnim mikserom izmijesimo glatko tijesto.
  3. Zatim u zdjelu, oko tijesta, posipamo malo oštrog brašna, rukom oblikujemo kuglu, zdjelu prekrijemo kuhinjskom krpom i tijesto ostavimo da se diže na toplom dok ne udvostruči volumen.
  4. Dignuto tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, razvaljamo na debljinu jednog centimetra i pomoću kalupa za krafne izrežemo oblike.
  5. Izrezane oblike prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu dok im se volumen ne udvostruči.
  6. Za to vrijeme pripremimo puding od vanilije po uputama na pakiranju.
  7. Dignute oblike tijesta stavimo u vrelo duboko ulje gornjom stranom prema dolje, poklopimo i pržimo do zlatno žute boje.
  8. Zatim maknemo poklopac, krafne okrenemo i pržimo dalje do željene boje.
  9. Gotove krafne izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, nožem zarežemo gornju stranu, otvor malo raširimo i pomoću vrećice za istiskivanje nadjenemo pripremljenim pudingom od vanilije.
  10. Krafne su gotove i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:130minuta

Najnovije zanimljivosti: