Krafni u zadnji čas

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Krafni u zadnji čas
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne u zadnji čas.

Krafne obično jedemo na fašnik, ali podjednako su dobre i svakog drugog dana u godini. Od svih mogućih sličnih recepata ovaj je najbrži za pripremu. Krafne možete puniti pekmezom, čokoladom ili kremom od vanilije.

Krafni u zadnji čas - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne u zadnji čas. - glatko brašno, kvasac (suhog), šećer, maslac, mlijeko, jaje, žumanjak, limun (naribana korica), marmelada (od marelice), ulje, Kvasac pomiješamo sa žlicom brašna, šećera, 1 dl toplog mlijeka i pustimo da se digne (otprilike 20 minuta). ; Preostalo brašno razradimo sa maslacem (koji se opustio na sobnoj temperaturi), dodamo ribanu limunovu koricu, žumanjke, jaje, dignuti kvasac i preostalo toplo mlijeko. ; Tijesto dobro razradimo i pustimo da se diže otprilike 40 minuta. Premijesimo ga i razvaljamo na debljinu 1 cm.; Većom okruglom šalicom ili sl. izrežemo krugove, te na svaki drugi stavimo žlicu marmelade od marelice i prekrijemo sa praznim. Malo manjim okruglom šalicom ili sl. spojimo tijesta i izrežemo višak. Tako dobivene oblike pustimo da se dižu još ½ sata. ; Pržimo u dubokom vrućem ulju tako da u vruće ulje stavimo prvo gornju stranu i pržimo poklopljeno do željene boje, a zatim okrenemo na drugu stranu i pržimo otklopljeno (da nam se ispržena strana ne upari). ; Prije serviranja krafne posipamo sa šećerom u prahu. ; Kod izrade krafni najviše treba paziti na temperaturu prostorije u kojoj se radi (da nije hladno) te da namirnice s kojima radimo nisu pothlađene.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kvasac pomiješamo sa žlicom brašna, šećera, 1 dl toplog mlijeka i pustimo da se digne (otprilike 20 minuta).
  2. Preostalo brašno razradimo sa maslacem (koji se opustio na sobnoj temperaturi), dodamo ribanu limunovu koricu, žumanjke, jaje, dignuti kvasac i preostalo toplo mlijeko.
  3. Tijesto dobro razradimo i pustimo da se diže otprilike 40 minuta. Premijesimo ga i razvaljamo na debljinu 1 cm.
  4. Većom okruglom šalicom ili sl. izrežemo krugove, te na svaki drugi stavimo žlicu marmelade od marelice i prekrijemo sa praznim. Malo manjim okruglom šalicom ili sl. spojimo tijesta i izrežemo višak. Tako dobivene oblike pustimo da se dižu još ½ sata.
  5. Pržimo u dubokom vrućem ulju tako da u vruće ulje stavimo prvo gornju stranu i pržimo poklopljeno do željene boje, a zatim okrenemo na drugu stranu i pržimo otklopljeno (da nam se ispržena strana ne upari).
  6. Prije serviranja krafne posipamo sa šećerom u prahu.
  7. Kod izrade krafni najviše treba paziti na temperaturu prostorije u kojoj se radi (da nije hladno) te da namirnice s kojima radimo nisu pothlađene.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: