Kraljevska pileća salata

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kraljevska pileća salata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kraljevsku pileću salatu.

Čim u naslovu vidite riječ „kraljevska“, znate da se radi o nečemu uistinu posebnom, o nečemu što bi i kraljevi jeli! Tako je i s ovom salatom u kojoj se svojim suptilnim okusima nadopunjuju piletina, mango, grožđice i pinjoli. Vrijeme je za kraljevsku gozbu!

Kraljevska pileća salata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kraljevsku pileću salatu. - pileći file, lovorov list, mango, grožđice (zlatne), majoneza, curry, mljevena ljuta paprika, sok od limuna, pinjoli, sol, Pileće filete očistimo od kožica i žilica. Stavimo ih u lonac s vrelom vodom, dodamo lovorov list, posolimo i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 20-ak minuta. Gotovu piletinu ostavimo da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala. ; Za to vrijeme očistimo mango tako da mu prvo odrežemo krajeve, zatim ga ogulimo, a meso skinemo sa koštice zarezujući oštrim nožem tik uz nju. ; Čisto meso manga narežemo na trakice i premjestimo u veliku zdjelu. ; Ohlađenu piletinu izvadimo ja iz vode, ocijedimo je, narežemo na trakice debljine 1 cm, te je zajedno sa grožđicama dodamo u zdjelu s mangom. ; U zasebnu zdjelu stavimo majonezu, dodamo curry prah, mljevenu crvenu ljutu papriku, sok od limuna, te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobiveni umak stavimo preko mješavine s piletinom, dodamo pola količine pinjola i nježno izmiješamo sastojke. ; Gotovu salatu složimo na tanjure, ukrasimo preostalim pinjolima i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileće filete očistimo od kožica i žilica. Stavimo ih u lonac s vrelom vodom, dodamo lovorov list, posolimo i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 20-ak minuta. Gotovu piletinu ostavimo da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala.
  2. Za to vrijeme očistimo mango tako da mu prvo odrežemo krajeve, zatim ga ogulimo, a meso skinemo sa koštice zarezujući oštrim nožem tik uz nju.
  3. Čisto meso manga narežemo na trakice i premjestimo u veliku zdjelu.
  4. Ohlađenu piletinu izvadimo ja iz vode, ocijedimo je, narežemo na trakice debljine 1 cm, te je zajedno sa grožđicama dodamo u zdjelu s mangom.
  5. U zasebnu zdjelu stavimo majonezu, dodamo curry prah, mljevenu crvenu ljutu papriku, sok od limuna, te sve zajedno dobro izmiješamo.
  6. Dobiveni umak stavimo preko mješavine s piletinom, dodamo pola količine pinjola i nježno izmiješamo sastojke.
  7. Gotovu salatu složimo na tanjure, ukrasimo preostalim pinjolima i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: