Krem juha od kestena

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od kestena
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od kestena.

Da se kesten može jesti na različite načine, to ste znali, ali je li Vam bilo poznato da može biti i glavni sastojak juhe? Ako Vam to dosad nije palo na pamet, svakako pogledajte kako ovaj jesenski plod učiniti slasnom juhicom...

Krem juha od kestena - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od kestena. - kesten pire, kruh, maslac, korijen celera, mrkva, poriluk, češnjak, muškatni oraščić, povrtna juha iz kocke ((temeljac)), lovorov list, mileram, peršin (sjeckanog), maslinovo ulje, sol i papar, U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo kriške kruha narezane na kockice, te ih popržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje i izvadimo na stranu. ; U zasebnu tavu stavimo maslac, dodamo žlicu maslinovog ulja i čim se rastopi dodamo na tanke trakice narezan poriluk, naribanu mrkvu, korijen celera, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša. ; Zatim u tavu protisnemo češnjak, dodamo malo muškatnog oraščića, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo kesten pire i malo ga izmrvimo. ; Potom ulijemo povrtni temeljac, sve zajedno izradimo štapnim mikserom, dodamo lovorov list i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 2-3 minute. ; Zatim umiješamo mileram, a po potrebi još začinimo solju i paprom. ; Gotovu juhu od kestena ulijemo u duboke tanjure, posipamo prženim kockicama tosta, svježe sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo kriške kruha narezane na kockice, te ih popržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje i izvadimo na stranu.
  2. U zasebnu tavu stavimo maslac, dodamo žlicu maslinovog ulja i čim se rastopi dodamo na tanke trakice narezan poriluk, naribanu mrkvu, korijen celera, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.
  3. Zatim u tavu protisnemo češnjak, dodamo malo muškatnog oraščića, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo kesten pire i malo ga izmrvimo.
  4. Potom ulijemo povrtni temeljac, sve zajedno izradimo štapnim mikserom, dodamo lovorov list i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 2-3 minute.
  5. Zatim umiješamo mileram, a po potrebi još začinimo solju i paprom.
  6. Gotovu juhu od kestena ulijemo u duboke tanjure, posipamo prženim kockicama tosta, svježe sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Rating: 3.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: