Krem juha od krumpira, poriluka i ljutike

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Krem juha od krumpira, poriluka i ljutike
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od krumpira, poriluka i ljutike.

Poriluk je najbliži „rođak“ luka i češnjaka, a u ovoj se priči „pobratio“ i s krumpirom, pancetom i jugurtom. Ako vas zanima kako je završilo ovo „obiteljsko okupljanje“ pogledajte filmić.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pancetu narežemo na tanke listiće, poriluk na trakice, krumpir na kockice, celerove listove i ljutiku nasjeckamo, a jednu glavicu ljutike prepolovimo i raslojimo na listiće.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo, promiješamo i dodamo trakice poriluka, kockice krumpira, promiješamo te pirjamo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 3-4 minute dodamo listove lovora, naribani muškatni oraščić, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo 20-ak minuta na laganoj vatri.
  4. Za to vrijeme u tavu, na 2 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo listiće pancete i ljutike te ih pržimo 2-3 minute.
  5. Zatim pržene listiće pancete i ljutike izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće.
  6. Na kraju iz lonca s juhom izvadimo listove lovora, dodamo jogurt i sastojke izradimo štapnim mikserom.
  7. Potom juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo ju listićima pržene slanine i ljutike, posipamo sjeckanim celerovim listom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: