Krem juha od mrkve, kurkume i đumbira

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
krem-juha-od-mrkve
Krem juha od mrkve, kurkume i đumbira
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 61
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
U našem receptu pogledajte kako napraviti proljetnu krem juhu od mrkve, kurkume i đumbira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu za pirjanje otopimo kokosovo mlijeko na srednje jakom plamenu.
  2. Zatim pržimo mladi luk, češnjak, naribani đumbir i mljevenu crvenu papriku oko 1-2 minute, odnosno dok ne dobije lagani sjaj.
  3. Dodamo mrkvice, sol, cimet i kurkumu i kuhamo još 1-2 minute uz povremeno miješanje. Zatim dodamo vodu i pustimo da zavrije.
  4. Smanjimo jačinu plamena i krčkamo dok mrkvice potpuno ne omekšaju, oko 20-25 minuta.
  5. Koristeći štapni mikser (na maksimalnoj brzini) dobro izmiksamo dok ne dobijemo pire.
  6. Podijelimo juhu na 4-6 tanjura, svaki polijemo žlicom jogurta i dodamo nasjeckani peršin. Dodatno začinimo po želji.
  7. Ako juhu poslužujemo hladnu, ostavimo da se ohladi najmanje 3-4 sata.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 61
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: