Krem juha od rajčice s bosiljkom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od rajčice s bosiljkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od rajčice s bosiljkom.

Osvježavajuća krem juha od rajčice, s dodatkom vrhnja za kuhanje i malo mliječnog namaza, te blagim dodirom svježeg bosiljka, sigurno će Vas opustiti i oraspoložiti.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk očistimo i nasjeckamo, a listiće bosiljka narežemo na trakice.
  2. U ugrijani lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, šećer, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
  3. Nakon 5-6 minuta prženja dodamo muškatni oraščić, trakice bosiljka, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  4. Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, dobro promiješamo i kuhamo dalje.
  5. Nakon još 5 minuta kuhanja juha je gotova, rasporedimo je u tanjure, dodamo po žličicu sirnog namaza, ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: