Krem juha od škampa

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Krem juha od škampa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od škampa.

Ako se možete oduprijeti porivu da svježe škampe smjesta ispečete na gradelama ili ih bacite u lonac i pripremite sočan brudet, otvara se nova i neobična mogućnost: probajte od njih pripremiti kremastu juhu. Predivnog je okusa, bogata i luksuzna, a možete ju servirati kao idealno predjelo nekom glavnom morskom jelu.

Krem juha od škampa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od škampa. - škampi, maslac, luk, konjak, koncentrat rajčice, lovorov list, šafran, povrtna juha iz kocke, limun, mileram, sol, bijeli papar, Repove škampa pažljivo odvojimo od tijela. Zatim s donje strane repova, škarama prerežemo prstene oklopa i izvadimo meso. Meso četiri repa škampa ostavimo cijelo, a ostalo nasjeckamo. ; U loncu, rastopimo maslac, dodamo cijele repove škampa i kratko pržimo. ; Pržene repove škampa izvadimo na stranu (njih ćemo trebati za dekoraciju), a u lonac dodamo sjeckani luk i glave škampa, posolimo, te pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša. ; Zatim sastojke prelijemo konjakom, usplamtimo (flambiramo) i kada se plamen ugasi, dodamo koncentrat rajčice, lovorov list, šafran otopljen u malo vrućeg temeljca ili vode, procijeđeni povrtni temeljac, sok polovice limuna, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Potom iz juhe izvadimo glave, začinimo bijelim paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom i pjenjačom umiješamo mileram. ; Poslužimo u duboke tanjure i ukrasimo prženim repovima škampa.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Repove škampa pažljivo odvojimo od tijela. Zatim s donje strane repova, škarama prerežemo prstene oklopa i izvadimo meso. Meso četiri repa škampa ostavimo cijelo, a ostalo nasjeckamo.
  2. U loncu, rastopimo maslac, dodamo cijele repove škampa i kratko pržimo.
  3. Pržene repove škampa izvadimo na stranu (njih ćemo trebati za dekoraciju), a u lonac dodamo sjeckani luk i glave škampa, posolimo, te pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša.
  4. Zatim sastojke prelijemo konjakom, usplamtimo (flambiramo) i kada se plamen ugasi, dodamo koncentrat rajčice, lovorov list, šafran otopljen u malo vrućeg temeljca ili vode, procijeđeni povrtni temeljac, sok polovice limuna, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
  5. Potom iz juhe izvadimo glave, začinimo bijelim paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom i pjenjačom umiješamo mileram.
  6. Poslužimo u duboke tanjure i ukrasimo prženim repovima škampa.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: