Krem juha od tikvica

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od tikvica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od tikvica.

Znamo da su tikvice super u pećnici, pirjane u tavi, pečene na grilu, a ako vas zanima kakve su u juhi i zašto je juha kremasta pogledajte naš video uradak.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, a tikvice narežemo na kolutove.
  2. U lonac, na 2 žlice ugrijanog maslinovog ulje, dodamo kockice maslaca, sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 3-4 minute prženja dodamo kolutove tikvica, začinimo sušenim origanom i solju i povremeno miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. Zatim ulijemo juhu, poklopimo i kuhamo dalje.
  4. Za to vrijeme sir gorgonzolu narežemo na kockice.
  5. Nakon 20-ak minuta kuhanja dodamo polovicu kockica gorgonzole i povremeno miješajući kuhačom, pričekamo da se sir potpuno rastopi.
  6. Kada se je sir rastopio sastojke u loncu grubo izradimo štapnim mikserom, pazeći da tikvice ne usitnimo do kraja.
  7. Potom dodamo mileram, promiješamo i pričekamo da juha zavri.
  8. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i preostalim kockicama gorgonzola i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.89
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: