Krem juha s bobom i piletinom

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Krem juha s bobom i piletinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu s bobom i piletinom.

Fina i krepka, krem juha od piletine i boba, dati će vam snage i volje za radom, ali i da ju ponovo preipremite.

Krem juha s bobom i piletinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu s bobom i piletinom. - bob, pileći file, krem sir (svježeg), mladi luk, maslac, peršin (sjeckani), menta (sjeckana), pileća juha, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Pileći filet očistimo i narežemo na kockice, a mladi luk nasjeckamo. ; U zagrijani lonac stavimo maslac, dodamo nasjeckani mladi luk, začinimo solju, i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckanu mentu i peršin, kockice piletine, i pržimo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući. ; Nakon dvije, tri minute začinimo bijelim paprom, dodamo bob, ulijemo pileću juhu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu sa svježim krem sirom ulijemo 50 ml maslinovog ulja, i žlicom dobro promiješamo. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja, u lonac dodamo mješavinu sira i maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i pričekamo da ponovo zavri. ; Potom juhu začinimo solju, promiješamo, stavimo u tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pileći filet očistimo i narežemo na kockice, a mladi luk nasjeckamo.
  2. U zagrijani lonac stavimo maslac, dodamo nasjeckani mladi luk, začinimo solju, i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo sjeckanu mentu i peršin, kockice piletine, i pržimo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući.
  4. Nakon dvije, tri minute začinimo bijelim paprom, dodamo bob, ulijemo pileću juhu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
  5. Za to vrijeme u zdjelicu sa svježim krem sirom ulijemo 50 ml maslinovog ulja, i žlicom dobro promiješamo.
  6. Nakon 10-ak minuta kuhanja, u lonac dodamo mješavinu sira i maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i pričekamo da ponovo zavri.
  7. Potom juhu začinimo solju, promiješamo, stavimo u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: