Krem torta od kestena i mušmula

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem torta od kestena i mušmula
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem tortu od kestena i mušmula.

U svakom se godišnjem dobu u svakoj obitelji kriju posebne prigode, a mi Vam ovom prilikom želimo skrenuti pažnju na pravu jesensku poslasticu za takve važne dane. Iznenadite ove jeseni nekoga Vama dragog ovom kremastom ljepoticom!

Krem torta od kestena i mušmula - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem tortu od kestena i mušmula. - kesten pire, podloga za tortu, mlijeko, maraskino, kompot od krušaka, krem sir, med, Za dekoraciju:: kesten (kuhanih i sjeckanih), čokoladni listići, Stjenku kalupa za torte obložimo papirom za pečenje, u njega položimo biskvit podlogu za torte i natopimo je mješavinom mlijeka i maraskina. ; Kruške iz kompota ocijedimo i naribamo na ribež. U zdjelu s kesten pireom, dodamo naribane kruške i izmiješamo sastojke. ; U zasebnu zdjelu stavimo svježi krem sir, dodamo med, te sastojke izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Zatim na podlogu za torte premjestimo i ravnomjerno rasporedimo smjesu s kesten pireom, preko nje ravnomjerno rasporedimo kremu od svježeg krem sira i meda, te po njoj žlicom napravimo neravnu površinu poput valova. ; Ovako pripremljenu tortu stavimo u hladnjak na 1-2 sata da se ohladi. Gotovu tortu prije posluživanja posipamo sjeckanim kuhanim i oguljenim kestenima, ukrasimo listićima čokolade i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Stjenku kalupa za torte obložimo papirom za pečenje, u njega položimo biskvit podlogu za torte i natopimo je mješavinom mlijeka i maraskina.
  2. Kruške iz kompota ocijedimo i naribamo na ribež. U zdjelu s kesten pireom, dodamo naribane kruške i izmiješamo sastojke.
  3. U zasebnu zdjelu stavimo svježi krem sir, dodamo med, te sastojke izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  4. Zatim na podlogu za torte premjestimo i ravnomjerno rasporedimo smjesu s kesten pireom, preko nje ravnomjerno rasporedimo kremu od svježeg krem sira i meda, te po njoj žlicom napravimo neravnu površinu poput valova.
  5. Ovako pripremljenu tortu stavimo u hladnjak na 1-2 sata da se ohladi. Gotovu tortu prije posluživanja posipamo sjeckanim kuhanim i oguljenim kestenima, ukrasimo listićima čokolade i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 2.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: