Kremasta palenta s bananama i sirupom od meda i naranči

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Kremasta palenta s bananama i sirupom od meda i naranči
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kremastu palentu s bananama i sirupom od meda i naranči.

Palenta je proizvod koji se dobiva iz kukuruznog brašna, najčešće je bijele ili žute boje, a u ovom smo je receptu pripremili na sladak način s bananama i medom. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Narančin sok iscijedimo i procijedimo kroz fino sito.
  2. U lanac s vrelim mlijekom dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim dodamo šećer te polako dodajemo kukuruznu krupicu stalno miješajući pjenjačom, ulijemo aromu vanilije i palentu kuhamo po uputama na pakiranju.
  4. Gotovu palentu maknemo s vatre, u zdjelicu s medom ulijemo narančin sok i dobro izmiješamo, a banane ogulimo i narežemo ih na kolutove.
  5. Palentu rasporedimo u tanjure, posipamo cimetom u prahu, preko palente stavimo kolutove banane, prelijemo umakom od meda i narančinog soka, i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: