Krokant

  • 30 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Krokant
Saznajte kako pripremiti krokant u našem video receptu.

Krokant je poput bombona od badema; sladak, kaloričan, aromatičan. Može se naći kao ukras na torti, ali i kao hrskavi slatki zalogajčić. Topi se u ustima i nestaje sa stola dok kažete "keks".

Krokant - Saznajte kako pripremiti krokant u našem video receptu. - šećer, bademi (očišćenih), voda, Bademe prognječimo valjkom ili ih nasjeckamo nožem. Kratko ih popržimo na tavi pa maknemo u stranu.
; U posudu s debelim dnom ulijemo vodu i u njoj rastopimo sav šećer – dok ne dobijemo gusti sirup. Smanjimo temperaturu i pustimo da se sirup ravnomjerno oboji (karamelizira). ; Kada sirup dobije boju karamela dodamo popržene bademe, sve zajedno izmiješamo i iskrenemo na radnu površinu koju smo prije toga premazali tankim slojem ulja da se karamela ne lijepi. ; Pustimo samo tren da se malo ohladi i počne stezat pa izvaljamo nauljenim metalnim ili plastičnim valjkom na debljinu 5 mm. Također lagano nauljenim kuharskim nožem izvaljanu smjesu izrežemo na vrpce širine 4 – 5 cm. ; Dok su još tople savijamo u željene oblike i pustimo da se ohlade.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bademe prognječimo valjkom ili ih nasjeckamo nožem. Kratko ih popržimo na tavi pa maknemo u stranu.
  2. U posudu s debelim dnom ulijemo vodu i u njoj rastopimo sav šećer – dok ne dobijemo gusti sirup. Smanjimo temperaturu i pustimo da se sirup ravnomjerno oboji (karamelizira).
  3. Kada sirup dobije boju karamela dodamo popržene bademe, sve zajedno izmiješamo i iskrenemo na radnu površinu koju smo prije toga premazali tankim slojem ulja da se karamela ne lijepi.
  4. Pustimo samo tren da se malo ohladi i počne stezat pa izvaljamo nauljenim metalnim ili plastičnim valjkom na debljinu 5 mm. Također lagano nauljenim kuharskim nožem izvaljanu smjesu izrežemo na vrpce širine 4 – 5 cm.
  5. Dok su još tople savijamo u željene oblike i pustimo da se ohlade.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 15
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: