Kroketi od krumpira i lososa sa začinjenom majonezom

  • 30 min
  • 16 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove

Kroketi idealni za ljubitelje lososa, s jednim ne tako tajnim sastojkom. Kuhano jaje daje ovim kuglicama neodoljivu teksturu te se izvrsno slaže s kiselinom limuna i hrskavom brokulom.

Kroketi od krumpira i lososa sa začinjenom majonezom
Kroketi od krumpira i lososa sa začinjenom majonezom
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti krokete od krumpira i lososa sa začinjenom majonezom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac u vrelu posoljenu vodu stavimo kuhati krumpir te kuhamo 20 minuta, a zadnjih 10 minuta mu dodamo jaja te i njih kuhamo.
  2. U drugi lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati brokulu te kuhamo 2 minute, a zatim ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode.
  3. Nakon 20 minuta, krumpire i jaja ohladimo pod mlazom hladne vode.
  4. Krumpire zgnječimo i prelijemo iscijeđenim limunom te stavimo sa strane, a jaja nasjeckamo.
  5. U velikoj čistoj posudi pomiješamo kuhani krumpir i jaja, losos u sitnim komadićima, bjelanjak, brokulu i peršin.
  6. Zatim od dobivene smjese oblikujemo 16 kuglica, svaku umočimo u brašno, umućena jaja, a zatim u krušne mrvice.
  7. Nakon što smo umočili sve kuglice, stavimo ih u frižider na sat vremena.
  8. Nakon proteklog vremena, kuglice izvadimo i stavimo peći u tavu na zagrijano ulje te pečemo poprilici 3-4 minute, odnosno dok kuglice ne dobiju zlatnu boju.
  9. Kuglice izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  10. Kuglice zatim poslužimo uz majonezu začinjenu limunovim sokom i peršinom te svježe mljevenim paprom.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: