Krpice s bobom i mortadellom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Krpice s bobom i mortadellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krpice s bobom i mortadellom.

Mortadella je debela okrugla salama koja se pravi od svinjskog mesa i komada tvrde masnoće sa svinjskog vrata, a potječe iz Bologne u Italiji. Znamo za krpice sa zeljem ili krpice sa šunkom, ali krpice s bobom i mortadellom nimalo ne zaostaju za svojim prethodnicima okusom i brzinom pripreme. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk i listiće mente nasjeckamo, a kriške mortadelle narežemo na trakice širine jednog centimetra.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute.
  3. Zatim dodamo ocijeđene rajčice i malo ih kuhačom izgnječimo, ulijemo juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri dok tekućina napola ne ispari.
  4. Nakon 7-8 minuta u tavu s umakom dodamo bob, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  5. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu s bobom i umakom, dodamo narezanu mortadellu i nasjeckane listiće mente, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: