Krpice sa zeljem i kiselim vrhnjem

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Krpice sa zeljem i kiselim vrhnjem
Saznajte kako pripremiti krpcie sa zeljem i kiselim vrhnjem u našem video receptu.

Ovo jelo prilično je nepopularno među djecom, ali nije sasvim jasno zbog čega. Možda zbog svog slatkastog okusa? Nemojte djecu tjerati da ga jedu, jer tako i tako će jednog dana odrasti i shvatiti da je ovo jelo pravi porok: kad ga jednom počnete jesti, teško ćete se zaustaviti. Probajte i vidjet ćete.

Krpice sa zeljem i kiselim vrhnjem - Saznajte kako pripremiti krpcie sa zeljem i kiselim vrhnjem u našem video receptu. - tjestenina (krpice), kupus (svježi, krpice), luk, mast, šećer, povrtna juha iz kocke, kiselo vrhnje, ulje, sol i papar, Luk očistimo, narežemo na listiće i pržimo na masti do zlatno žute boje, posipamo šećerom i pustimo da se karamelizira. ; Dodamo očišćeno zelje narezano na rezance te i njega malo popržimo, prelijemo juhom, začinimo solju i paprom, poklopimo i pirjamo 20 minuta. ; Za to vrijeme u vreloj vodi kuhamo krpice od tijesta ( 4 minute ), a zatim ih procijedimo, pomiješamo sa zeljem, poklopimo i malo ostavimo da se začini prožmu. Jelo je spremno za serviranje.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk očistimo, narežemo na listiće i pržimo na masti do zlatno žute boje, posipamo šećerom i pustimo da se karamelizira.
  2. Dodamo očišćeno zelje narezano na rezance te i njega malo popržimo, prelijemo juhom, začinimo solju i paprom, poklopimo i pirjamo 20 minuta.
  3. Za to vrijeme u vreloj vodi kuhamo krpice od tijesta ( 4 minute ), a zatim ih procijedimo, pomiješamo sa zeljem, poklopimo i malo ostavimo da se začini prožmu. Jelo je spremno za serviranje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.29
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: