Kruh od kestena s ružmarinom

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Kruh od kestena s ružmarinom
Saznajte kako pripremiti kruh od kestena s ružmarinom u našem video receptu.

Koliko vam se puta učinilo da neke stvari ne idu zajedno, a poslije ste otkrili da te naizgled nespojive stvari ipak mogu stvoriti neku novu očaravajuću harmoniju? Kesten pire i ružmarin spojeni u kruhu, upravo su primjer takvog novonastalog savršenstva. Ne morate biti Columbo da biste otkrili nove svjetove.

Kruh od kestena s ružmarinom - Saznajte kako pripremiti kruh od kestena s ružmarinom u našem video receptu. - brašno, kesten pire, suhi kvasac, voda, maslinovo ulje, ružmarin (svježi, nekoliko listića), sol, Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo kesten pire, ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta. ; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premijesimo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina. ; Umiješano tijesto izvana posipamo sa 1 čajnom žličicom svježih listića ružmarina. ; Posudu za pečenje namažemo sa malo maslinovog ulja i u nju položimo tijesto od kestena. Pustimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 200 stupnjeva. ; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi. ; Poslužujemo hladno samo ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo kesten pire, ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.
  2. Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premijesimo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina.
  3. Umiješano tijesto izvana posipamo sa 1 čajnom žličicom svježih listića ružmarina.
  4. Posudu za pečenje namažemo sa malo maslinovog ulja i u nju položimo tijesto od kestena. Pustimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta.
  5. Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 200 stupnjeva.
  6. Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi.
  7. Poslužujemo hladno samo ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: