Krumpir gulaš s kobasicama

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Krumpir gulaš s kobasicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krumpir gulaš s kobasicama.

Nevjerojatno jednostavno, ali i isto toliko ukusno jelo koje nam također stiže iz naše Istre koja se smatra i jednim od centara hrvatske gastronomije. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, pelati rajčice grubo narežemo, kobasice narežemo na kolutiće, a krumpir ogulimo i narežemo na kriške.
  2. U lonac, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo luk, kobasice, promiješamo sastojke i pržimo ih dok luk malo ne omekša.
  3. Nakon 10-ak minuta ulijemo bijelo vino, dodamo lovorov list, promiješamo i pirjamo 10-ak minuta dok vino napola ne ispari.
  4. Zatim dodamo krumpir, pelate rajčice, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  5. Nakon 45 minuta u zdjelicu stavimo žlicu brašna, ulijemo 120 ml hladne vode i pjenjačom izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice.
  6. Dobivenu mješavinu ulijemo u lonac, začinimo solju i paprom, promiješamo i ostavimo da kuha još jednu, dvije minute.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: