Krumpir Hawaii

  • 70 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Krumpir Hawaii
Saznajte kako pripremiti krumpir Hawaii u našem video receptu.

Ako se pitate zašto baš krumpir „Hawaii“, e pa nećemo Vam odmah odati tajnu! Potrudite se malo i kliknite, pa neće Vas ugristi! Puno je veća vjerojatnost da ćete Vi ugristi njega – i to ne jednom nego dok sve ne nestane s tanjura!

Krumpir Hawaii - Saznajte kako pripremiti krumpir Hawaii u našem video receptu. - krumpir, kuhana šunka, vrhnje za kuhanje, mlijeko, ananas, topivi sir, kandirane trešnje, sol, Za početak, vrhnje i mlijeko pomiješamo, krumpir ogulimo i narežemo na tanke ploške, a kuhanu šunku narežemo na trakice širine jednog centimetra. ; Zatim u vatrostalnu posudu, po dnu ulijemo malo mješavine vrhnja i mlijeka, po njoj složimo polovicu narezanog krumpira, po njemu rasporedimo šunku, te prelijemo polovicom mješavine vrhnja i mlijeka. ; Sve zajedno prekrijemo preostalim narezanim krumpirom i prelijemo preostalom mješavinom vrhnja i mlijeka, malo utisnemo da izađe zrak, te prekrijemo alu folijom. ; Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, po prilici 45 minuta. Zatim maknemo foliju i pečemo još 10-ak minuta. ; Potom preko zapečenog krumpira, u pravilnim razmacima složimo kolutove ananasa, svaki prekrijemo listićem topivog sira, na sredinu svakog stavimo kandiranu trešnju, te još jednom stavimo u pećnicu pod gril da se sir rastopi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za početak, vrhnje i mlijeko pomiješamo, krumpir ogulimo i narežemo na tanke ploške, a kuhanu šunku narežemo na trakice širine jednog centimetra.
  2. Zatim u vatrostalnu posudu, po dnu ulijemo malo mješavine vrhnja i mlijeka, po njoj složimo polovicu narezanog krumpira, po njemu rasporedimo šunku, te prelijemo polovicom mješavine vrhnja i mlijeka.
  3. Sve zajedno prekrijemo preostalim narezanim krumpirom i prelijemo preostalom mješavinom vrhnja i mlijeka, malo utisnemo da izađe zrak, te prekrijemo alu folijom.
  4. Stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, po prilici 45 minuta. Zatim maknemo foliju i pečemo još 10-ak minuta.
  5. Potom preko zapečenog krumpira, u pravilnim razmacima složimo kolutove ananasa, svaki prekrijemo listićem topivog sira, na sredinu svakog stavimo kandiranu trešnju, te još jednom stavimo u pećnicu pod gril da se sir rastopi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.87
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: