Krumpir s keljom i slaninom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Krumpir s keljom i slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krumpir s keljom i slaninom.

Krumpir možete očuvati duže vremena na tamnom i suhom mjestu na temperaturi od 0 do 10°C, a ako vam ga se neda čuvati, možete ga pripremiti na ovaj način.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Listove kelja narežemo na komade, luk nasjeckamo, peperoncine izmrvimo, krumpir ogulimo i narežemo na kocke, a slaninu na trakice.
  2. U lonac s posoljenom vodom stavimo krumpir i kad voda zavri kuhamo ga na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 15-ak minuta dodamo kelj, poklopimo i kuhamo još 10-ak minuta.
  4. Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 1-2 minute.
  5. Zatim dodamo trakice slanine, mrvljene peperoncine i pržimo dalje.
  6. Nakon 2-3 minute prženja, krumpir i kelj malo ocijedimo i premjestimo u tavu s lukom i slaninom, protisnemo češnjak, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: